Üniversitemiz covid-19 virüs salgınını önlemek için topluma vermiş olduğu hizmet uygulamaları;

*Pandemi süreci ülkemizde başladıktan birkaç hafta sonra uzaktan eğitime geçişi hızlıca sağlamış ve sonrasında uzaktan eğitim sistemiyle ilgili destek sürecini devam ettirmektedir.

*Kurumumuz personel servisleri için tekli oturma düzenini sağlayarak sosyal mesafenin korunmasını sağlamıştır.

*Kampüse giriş yapan araçlarda kişilerin ateş kontrolü yapılarak virüs tedbirleri uygulanmaktadır.

*Belli periyodlarla Kampüs içerisindeki binalarda ilaçlama devam etmektedir.

*Kampüs içerisindeki bina girişlerine dezenfektan bırakarak personellerin hijyen içinde çalışma alanlarına girişi sağlanmaktadır.

*Üniversite öğrencilerine 6 GB internet paketi sağlanarak pandemi sürecinde öğrencilerin sosyal uygulamalar aracılığı ile iletişim içerisinde olmasına destek olundu.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA'nın talimatı uyarınca, Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Musa KARADAĞ’ın ürettiği dezenfektan ilaçlarla Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde Covid-19’a karşı dezenfeksiyon çalışmaları başladı. Öğr. Gör. Musa KARADAĞ'ın gözetiminde Iğdır Meslek Yüksekokulu binasında başlayan dezenfeksiyon çalışmaları, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünün geneline yayılacak ve Karaağaç Kampüsünde de devam edecektir.