Üniversitelerde örgün eğitimlerin askıya alınmasıyla birlikte toplantılar yapılarak uzaktan eğitim sürecinin ilk adımları atılmıştır. Yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda uzaktan öğretim uygulama ve araştırma merkezi koordinasyonunda örgün eğitim derslerinin uzaktan eğitime uyarlanması çalışmaları başlatılmıştır. Öğretim üyelerimizin uzaktan eğitim modeline geçiş süreci için uzaktan öğretim uygulama ve araştırma merkezi tarafından üniversitemizin tüm öğretim üyelerine yine üniversitemiz video konferans sistemi aracılığıyla 18.03.2020 tarihinde online eğitim verilmiştir. Yaklaşık 250 öğretim üyesinin katıldığı çevrimiçi eğitimde Pandemi döneminde derslerin uzaktan eğitimle yürütülmesi konusunda genel bilgiler verilmiş, üniversitemiz öğrenme yönetim sistemi ve canlı ders sisteminin kullanımı anlatılmış ve öğretim üyelerinin soruları cevaplanmıştır (https://www.youtube.com/watch?v=FJcVYjAluxA ).

Öğretim üyeleri ve öğrencilerine destek vermek amacıyla destek ekibi kurulmuş ve uygulama ve araştırma merkezimiz e-posta adresi üzerinden destek talepleri cevaplanmıştır. Uzaktan eğitim süreci başladıktan sonra da öğretim üyelerine e-posta yoluyla ek bilgilendirmeler yapılmıştır.