Kolluk Kuvvetlerine Siperlik Dağıtımı Yapıldı

Üniversitemizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda görev yapan öğretim görevlileri, Kovid-19 ile mücadelede kullanılan yüz koruyucu siperliklerden üretti.

Üretilen 1500 siperlik, üniversitenin Genel Sekreteri Nedim DUMAN tarafından Iğdır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 5. Hudut Alay Komutanlığına teslim edildi.

Siperlikler, koronavirüsle mücadele eden kolluk kuvvetlerine dağıtılacak.

Fırıncılar Derneğinden teşekkür

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın talimatı ve Öğrenci Dekanı Hakan Güngör'ün girişimleriyle yürütülen siperlik üretimi ve dağıtımına devam ediliyor. Iğdır Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerinin gönüllülük esasıyla ürettiği siperlikleri, daha önce sağlık çalışanlarına ve kolluk kuvvetlerine dağıtan Öğrenci Dekanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde fırın işçilerini de unutmadı.

Iğdır'da hizmet veren fırın ve pastaneleri dolaşan Öğrenci Dekanı Hakan Güngör, çalışanlara 3D yazıcıyla üretilen siperlikleri dağıttı. Dekan Güngör, "Halkımıza hizmet veren fırın işçilerimiz bizler için çok önemli. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde hem emekçi kardeşlerimizin bayramını kutladık, hem de gönüllülerimizin ürettiği siperlikleri dağıttık." şeklinde konuştu.

Iğdır Fırıncılar ve Pastaneler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini de ziyaret eden Dekan Güngör, Dernek Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma başta olmak üzere tüm Iğdır Üniversitesi ailesine teşekkürlerin iletildiğini belirtti.

Sağlık Çalışanları İçin Siperlik Üretimi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Murat Şimşek, İmalat teknolojilerinde 3D yazıcılarla üretimin hayatın her alanına yayıldığını belirterek, "Dünya ülkelerinin kendi içlerine kapandığı bu günlerde yerli üretimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çok yakında faaliyete geçireceğimiz imalat atölyemiz ile Lazer İşleme, CNC ve Freze imalatları ile birlikte plastik enjeksiyonla imalat yaparak yerli üretime destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.